donderdag 14 februari 2013

Een baan krijgen

Een baan krijgen is in deze tijd niet altijd even gemakkelijk. Het is dan ook erg vervelend om na enkele weken te merken dat je dit werk helemaal niet leuk vindt. Wat moet je dan doen? Het belangrijkste is in ieder geval om niet in paniek te raken en ondoordachte beslissingen te nemen. Een personal coach of een loopbaancoach kan je vervolgens helpen om rustig te bekijken hoe de zaken ervoor staan en wat je kunt doen.


Het is verstandig om rustig te blijven en jezelf proberen aan te passen aan je werkomgeving. Ondertussen kun je in samenwerking met je loopbaancoach op zoek gaan naar een andere baan. Als je in de tussentijd gewoon je huidige werk blijft uitvoeren, heb je financiele zekerheid en kun je ondertussen, met behulp van je loopbaancoach, op zoek gaan naar werk waar je jezelf echt bij thuisvoelt.

Er zijn overigens verschillende trucjes om je huidige baan leuker te maken zodat je het langer volhoudt. Zo kun je de baan zien als een opstapje naar de baan die je echt wilt. Probeer jezelf te verbeteren door je zwakke punten te verbeteren en je sterke punten nog meer uit te breiden. Zo stel je jezelf doelen en maak je jezelf geschikter voor een stapje hogerop. Je kunt dit zelfs met een stappenplan doen. Ook hierbij kan een personal coach je overigens uitstekend van dienst zijn.

Probeer ook altijd de positieve kanten van je huidige situatie voor ogen te houden. Zo is het altijd beter om een betaalde baan te hebben, dan werkeloos te zijn. Probeer jezelf te motiveren voor het werk wat je nu doet door het te zien als een tussentijdse oplossing. Terwijl je dit werk doet en je dus ook betaald krijgt, kun je in samenwerking met je loopbaancoach uitkijken naar ander werk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten