donderdag 14 februari 2013

Een baan vinden

Het is niet altijd even gemakkelijk om een baan te vinden. Je kan behoorlijk moedeloos worden als je de ene na de andere afwijzing krijgt. Soms gaat dat zover dat je geneigd bent om jezelf neer te leggen bij de huidige situatie. Het is dan ook moeilijk om jezelf weer op te laden om vervolgens te blijven solliciteren. In deze blog proberen we je wat tips te geven om door te blijven zetten.


Allereerst is het belangrijk dat je iemand hebt die je helpt en motiveert. Dat kan je partner of een goede vriend zijn, maar ook een loopbaancoach kan je hier uitstekend mee van dienst zijn. Als je veel afwijzingen krijgt, daalt je zelfvertrouwen en ga je steeds vaker denken dat je niet geschikt bent voor de functies waarnaar je solliciteert. Waak ervoor dat je jezelf gaat onderschatten en te weinig zelfvertrouwen krijgt om door te blijven gaan met solliciteren.

Probeer om tijdens het solliciteren vaste structuur in je leven aan te houden. Ga bijvoorbeeld niet elke morgen pas om 11 uur uit bed, maar probeer vaste, vroeg tijden aan te houden. Let er ook op dat je niet lui gaat worden. Dat kan je bijvoorbeeld voorkomen door voldoende lichaamsbeweging.

Genoeg zelfvertrouwen is de sleutel tot succes wanneer je afwijzing na afwijzing krijgt. Het is dan ook erg belangrijk dat je blijft vertrouwen op je eigen vaardigheden en motivatie. Zelfvertrouwen zorgt namelijk voor doorzettingsvermogen en met genoeg doorzettingsvermogen zul je uiteindelijk beloond worden met een leuke baan. Probeer ook iedere week een planning te maken. Als je dit lastig vindt, kan dat natuurlijk ook in overleg en samenwerking met je loopbaan coach.

Houd tijdens de sollicitatieprocedures ook voortdurend je einddoel voor ogen. Je doet het uiteindelijk allemaal voor die fantastische baan die je straks zeker gaat krijgen!

1 opmerking:

  1. Mocht het niet lukken, kun je bij ons alvast een beetje geld verdienen. Kijk eens op www.zakcent.nl

    BeantwoordenVerwijderen