donderdag 14 februari 2013

Een goed cv

Wanneer je gaat solliciteren is je cv erg belangrijk. Toch is het vaak zo, dat werkgevers je cv erg snel bekijken. Ze letten daarbij vooral op bepaalde aspecten. In deze blog proberen we je tips te geven, zodat je geen fouten maakt, die direct op zullen vallen. Overigens kan een loopbaancoach je helpen met het opstellen van een cv


Het is belangrijk dat je een originele sollicitatiebrief schrijft bij je cv. Als je enkel een cv opstuurt of wanneer je sollicitatiebrief te algemeen is, word je vaak direct al afgewezen. Het is dus niet aan te raden om een standaard sollicitatiebrief en een standaard cv van internet te downloaden en deze ingevuld op te sturen. Wanneer je moeite hebt met het zelf schrijven van een sollicitatiebreif en het opstellen van een cv, kun je natuurlijk altijd vragen of je coach mee kan denken en helpen.

Ook de spelling is erg belangrijk in een cv. Ga er niet vanuit dat de spellingcontrole op je computer voldoende is. De meeste fouten blijven er namelijk inzitten en dat kan voor een werkgever reden zijn om je direct af te wijzen. Laat altijd je sollicitatiebrief en cv door iemand anders controleren, bijvoorbeeld door je loopbaancoach. Probeer ook vooral niet op te vallen met je cv door vreemde lettertypes of kleuren. Dat komt onprofessioneel over en zal zeker geen indruk maken.

Het is ook erg belangrijk dat je niet teveel persoonlijke informatie geeft in je cv. Je vindt het misschien zelf leuk dat je elke zaterdag gaat bowlen, maar als dat niet relevant is voor de functie waarnaar je solliciteert heeft het geen nut. Overleg ook zulke dingen met je coach. Tot slot is het belangrijk dat je in je cv niet langdradig bent en dat je enkel relevante informatie geeft aan je toekomstige werkgever!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten