maandag 18 februari 2013

Hoe kies ik het juiste beroep

Met deze vraag worden we op jonge leeftijd al geconfronteerd. Op een leeftijd dat we nog niet eens beseffen wat een loopbaan eigenlijk inhoud. Op vele scholen is er tegenwoordig loopbaanbegeleiding om ervoor te zorgen dat de jongeren het juiste beroep voor hun toekomstige loopbaan kiezen. 

Wat als u niet meer in het leertraject zit? 
Je werkt al geruime tijd maar komt tot de conclusie dat je niet het juiste beroep hebt gekozen. Wat dan? Eén, twee, drie van loopbaan veranderen doe je niet zo maar. Het vereist vaak een nieuwe opleiding en ga je onvoorbereid in een andere loopbaan dan moet je vaak onderaan beginnen. Dit kan nadelige financiële gevolgen met zich mee brengen. Ook voor mensen die al wat ouder zijn is er loopbaanbegeleiding door coaches. Al zit je niet in het juiste beroep, je hebt wel degelijk door je levenservaring een bepaalde kennis en kunde opgebouwd. Dat geeft je bepaalde kwaliteiten op de arbeidsmarkt die je met behulp van loopbaanbegeleiding kan leren benutten. 

Loopbaanbegeleiding door coaches is niet leeftijdsgebonden. Kom je op latere leeftijd door omstandigheden zonder werk te zitten, of tot de ontdekking dat je tijdens je studie niet het juiste beroep hebt gekozen, ook dan is loopbaanbegeleiding er om je te helpen met een nieuwe loopbaan. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten